“ÇİM ADAM YAPIYORUZ” ETKİNLİĞİ

ResimResimÖğrenerek eğlenmenin en keyifli hallerinden birisi “ÇİM ADAM”

Merkezimizde grup özel eğitim programında takip edilen 3-6 yaş aralığındaki çocuklar güzel bir gün geçirdiler. Hep birlikte yaparak, öğrendiler ve eğlendiler.

Çim adam, yediden yetmişe herkesin yaparken zevk aldığı, büyümesini heyecan ve sabırla beklediği bir aktivitedir. Özellikle çocuklar ile birlikte yapıldığında, çocuklar eğlence ile keşfederken, aynı zamanda ‘bekleme’ ve ‘sabretme’ gibi kavramları pekiştireceklerdir. Ayrıca çocuklarda sorumluluk bilincinin aşılanması için de güzel bir fırsattır çim adam.

Yapımı eğlenceli olan çim adamın bakımı da bir o kadar kolaydır. Dikkat edilmesi gereken tek şey çim adamı, düzenli olarak sulamak ve güneş ışığı alan bir yerde tutmaktır. Güneş ışığı, çimlerin hem parlak hem de yeşil kalmasını sağlarken aynı zamanda düzenli bir şekilde büyümesine yardımcı olur.

Çocuklarımız sonraki günlerde çim adamlarının gelişimi takip edecekler, çimler fazla uzadığında ise uçlarından istedikleri kısalığa kadar kırpabilecekler ya da lastik veya toka ile toplayarak saç şeklini verebilecekler.Resim

Bu içerik 03.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 484 kez okundu.